Mie10052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Beneficiile neştiute ale ridichilor

ridichii1Deşi multă lume nu ştie, banalele ridichi roşii sunt bogate în vitamine şi minerale şi pot combate boli grave precum cancerul sau bolile de rinichi.

Ridichile conţin vitamina C, (100 de grame de ridichii asigurand un sfert din necesarul zilnic al organismului), acid folic (6%) şi potasiu (5%). Au cu un conţinut mediu de vitamina B6, riboflavină, magneziu, cupru , zinc, fier şi calciu. Deasemenea, 100 de grame de ridichii conţin1,6 grame de fibre.

Previn cancerul

Datorită conţinutului de acid folic, vitamina C şi antocianine, ridichiile sunt foarte eficiente în combaterea cancerului de colon, intestinal, de rinichi şi de stomac.

Reduc nivelul colesterolului

Ridichile au un conţinut mic de grăsimi saturate şi de colesterol, sporind imunitatea organismului. De aceea sunt mai mult decât indicate în curele de primăvară. Pe lângă gustul săţios al acestora, ridichile sunt ideale în cure de detoxifiere, alături de salata verde. Spălaţi foarte bine frunzele de salată verde şi tocaţi-le mărunt. Adăugaţi o legătură de ceapă verde şi ridichi mărunţite. Este recomandat să acriţi salata cu zeama de la o lămâie. Încercaţi să nu puneţi prea multă sare, deoarece aceasta reţine apa în ţesuturi. Pentru o dietă fără probleme consumaţi această salată de cel puţin trei ori pe zi. Ridichile vă taie pofta de mâncare, dar în acelaşi timp vă ajută în refacerea vitalităţii organismului.

Protejează sistemul digestiv

Ridichile roşii conţin antioxidanţi şi vitamina C, care sunt cu atât mai importante în acest sezon, când suntem mai expuşi riscului de a contacta gripa sau răceala. În plus, dacă e consumată frecvent, ridichea e un ajutor de nădejde pentru sistemul digestiv, întrucât aceasta conţine calciu, magneziu, potasiu şi fibre alimentare necesare unei bune digestii.

Ridichea stimulează activitatea bilei ceea ce contribuie la buna funcţionare a ficatului. Propietăţile sulfuroase ale ridichilor ajută la reglarea producţie de bilirubină. Fibrele din ridiche reglează funcţionarea tractului instestinal şi ajută astfel la eliminarea toxinelor din organism şi previne constipaţia.

Curăţă rinichii şi combat bolile repiratorii

Ridichile foarte eficiente în prevenirea infecţiilor tractului urinar datorită efectului diuretic.

Ridichea functionează ca un decongestionat natural al căilor respiratorii ceea ce o face eficientă în tratarea infecţiile sinusurilor, bronşitei şi astmului.sursa: doctorulzilei.ro