Dum08072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Shailene Woodley dă noi nuanţe conceptului de "eroină de acţiune"

shailene woodleyJoacă rolul pricipal în Divergent, adăugând standardizatei eroine hollywoodiene de acţiune, frământări, dileme, slăbiciuni

Shailene Woodley (Beatrice „Tris" Prior în premiera din 21 martie, Divergent) este cunoscută pentru interpretarea sa alături de George Clooney, în filmul nominalizat la Oscar Descendenţii, scris şi regizat de Alexander Payne. Printre distincţiile pe care le-a primit pentru interpretarea sa se numără premiul Independent Spirit, premiul National Board of Review, o nominalizare la Globul de Aur şi la premiul Critics' Choice, toate pentru cel mai bun rol secundar feminin.

Publicaţia Variety a comentat interpretarea ei din filmul Descendenţii: „Woodley, în rolul lui Alex, este o revelaţie. Îi conferă profunzime şi prospeţime rolului". A.O. Scott, de la New York Times, a fost de aceeaşi părere: „Woodley ne-a încântat cu cea mai puternică, inteligentă şi credibilă interpretare a unui actor adolescent din ultima vreme".

Woodley şi-a început cariera la vârsta de cinci ani, când un impresar i-a recunoscut potenţialul şi a semnat un contract cu părinţii ei. De atunci, a lucrat fără încetare. La început, a jucat în spoturi publicitare, iar în 1999 a obţinut primul rol în televiziune, în Replacing Dad, în care joacă alături de Mary McDonnell, actriţa nominalizată la două premii Oscar (în 1991 şi 1993).

Când nu se află pe platoul de filmare, Woodley îşi petrece timpul în aer liber gândindu-se la modalităţi în care poate conserva frumuseţea şi sănătatea mediului de dragul generaţiilor ce vor urma. A înfiinţat organizaţia caritabilă All It Takes, care se dedică îmbunătăţirii mediului şi a ajutorării oamenilor în orice privinţă.
Beatrice „Tris" Prior în Divergent

Actorii Shailene Woodley şi Theo James sunt protagoniştii filmului Divergent, iar laureata premiului Oscar Kate Winslet interpretează rolul personajului negativ.

„La început, Tris e un om timid, manierat şi rezervat, care se învinovăţeşte pentru faptul că nu se poate ridica la înălţimea aşteptărilor părinţilor ei", spune autoarea Veronica Roth.

„Când alege facţiunea Neînfricaţilor, simte că nu e destul de bună şi altruistă ca să-şi merite locul în Abnegaţie. Apoi descoperă o lume în care îşi demonstrează că e foarte competentă. Îşi însuşeşte aceste calităţi de care se simţea ruşinată şi, în cele din urmă, devine aşa cum îşi doreau părinţii ei să fie. E o tranziţie interesantă. Când e curajoasă, când e altruistă. În final, trebuie să împace ambele laturi ale ei".

După Ceremonia de Selecţie, Tris şi ceilalţi Neînfricaţi neiniţiaţi sunt puşi la încercare în tren, pe drumul spre tabăra neînfricaţilor. „Alege facţiunea neînfricaţilor şi pentru că întrevede acolo o viaţă aventuroasă" - spune Shailene Woodley însăşi. „E o cultură a curajului, care îi oferă ocazia să facă lucruri la care nici nu îndrăznea să se gândească - de exemplu, să sară din trenuri şi înapoi. Nu visa la o asemenea libertate, nu-şi avea locul în viaţa ei anterioară, aşa că e foarte entuziastă pentru că îşi descoperă puterile". sursa: cinemagia.ro