Joi12082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Alimente care îţi hidratează organismul

96269-0-portocalePentru a funcţiona corespunzător, organsimul are nevoie de hidratare, iar apa este esenţială în acest sens. Dacă nu poţi să bei cei 2 litri necesari zilnic, consumă alimente proaspete care îi suplimentează.

Zemoasele portocale

O portocală este formată în proporţie de 90% din apă, iar aceste fructe se găsesc cu uşurinţă indiferent de anotimp. Sucul de portocale te hidratează şi-ţi întăreşte sistemul imunitar datorită aportului de vitamina C. Le poţi consuma şi sub formă de salată de fructe, iar feliile de portocale le poţi pune în apă cu zahăr şi vei obţine o minunată oranjadă.

Salata cea verde

Probabil ce de-abia ai aşteptat primăvara pentru a-ţi prepara o savuroasă salată de crudităţi, iar din ea nu putea lipsi salata verde. Conţine 92% apă şi vine într-o varietate de soiuri. Simplă, creaţă sau radicchio, toate sunt la fel de bune şi-ţi hidratează organismul în absenţa apei.

Iaurtul, o alegere sănătoasă

În ciuda texturii sale cremoase, iaurtul conţine foarte multă apă. În plus, este îmbogăţit cu probiotice sănătoase care îmbunătăţesc digestia. Evită pe cât posibil iaurturile cu fructe, deoarece au foarte mult zahăr. Optează în schimb pentru cele simple, pe care le poţi îndulci cu o linguriţă de miere de albine.

Castravetele dă un plus de gust mâncărurilor

Este la fel de sănătos proaspăt sau conservat. Chiar dacă nu se află în capul listei alimentelor cu multe substanţe nutritive, castraveţii sunt o sursă de hidratare. Adaugă-i din belşug în salate sau alături de felurile principale şi fiecare celulă din organism va beneficia de hidratarea de care are nevoie.

Ananasul cel dulce

Ai mânca ceva bun, dar nu ştii ce? Înainte să optezi pentru delicioasa ciocolată, poţi să iei în calcul ş un fruct, cea mai bună opţiune fiind ananasul. Format în proporţie de 85% din apă, este mereu bine-venit în salatele de fructe sau ca alternativă pentru o gustare sănătoasă. sursa: clickpentrufemei.ro