Vi10072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cea mai frecventă greşeală pe care o faci atunci când prepari CAFEA la ibric

cafeaua-dla ibricUn specialist din industria cafelelor care activeaza in Romania din 1990 explica cum se face corect cafeaua la ibric.

„Cafeaua la ibric este o metodă turcească. Apa trebuie să fie rece, cafeaua trebuie să fie măcinată pulbere. Când începe să fiarbă, se amestecă o dată cu apă rece şi se dă în clocot a doua oară, după care este pregătită. Apa rece se pune pentru a decanta zaţul. La fel ca la espresso, crema este aceea care arată dacă a fost făcută bine. Caimacul trebuie să fie plin în toată ceaşca ", a explicat pentru zf.ro Sherif Abdala, un libanez care importă mai multe mărci de cafea în România.

Iata alte lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand iti prepari cafeaua.

Calitatea apei

O cafea contine 98% apa. In functie de cat de buna este apa pe care o folosesti, asa va fi si cafeaua. Daca apa de la robinet are un gust oribil, cel mai probabil si cafeaua ta va fi la fel. Cel mai bine este sa folosesti apa filtrata.

Nu tii cont de cantitati

Cantitatile perfecte cand vine vorba de cafea sunt urmatoarele: 2 linguri la 170ml apa. Bineinteles, daca vrei o cafea mai tare, poti pune mai multa cafea. Important este sa stai cat mai aproape de aceste cantitati.

Boabe ieftine de cafea

Stim ca vrei sa faci economii, iar cafeaua nu pare o prioritate. Insa merita sa investesti in niste boabe de calitate. Mai bine iti cumperi cafea buna pentru acasa si renunti la cea din oras.

Depoziteaz-o corect

Daca vrei sa pastrezi cafeaua proaspata, tine-o intr-un recipient etans, intr-un loc racoros si intunecat. Recipientele din sticla, ceramica sau metal sunt cele mai bune. sursa: obiectiv.info