Articole
Topul fructelor şi legumelor care conţin cei mai mulţi antioxidanţi
- Detalii
- Categorie: Sanatate
- Publicat: Miercuri, 05 Martie 2014 11:51
- Scris de Business Forum
- Accesări: 760
Antioxidanţii sunt vitamine, minerale sau alţi nutrienţi care pot proteja celulele organismului împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. Radicalii liberi pot apărea din cauza poluării, a fumului de ţigări, a chimicalelor sau a unei diete nesănătoase.
Organismul uman produce în mod natural antioxidanţi care inhibă acţiunea radicalilor liberi. Când stresul oxidativ este prea mare, situaţie întâlnită în cazul persoanelor care fac un efort fizic sau intelectual mai mare sau care locuiesc în oraşe aglomerate şi poluate, corpul trebuie ajutat cu antioxidanţi din exterior.
„Sunt trei antioxidanţi principali: vitaminele A, C şi E, care se găsesc atât în fructe şi legume, dar şi în medicamente. Din punct de vedere al structurii chimice, antioxidanţii artificiali şi naturali sunt identici. S-a constatat însă că cei naturali sunt mai bine utilizaţi de organism", spune doctorul Radu Voiosu.
Fructele de pădure
Sunt încărcate cu proantocianidine care ţin bolile şi în special cancerul, la distanţă. Toate fructele de pădure conţin, de asemenea, acid elagic, care ajută la îmbunătăţirea digestiei.
Brocoli
Cunoscut pentru proprietile sale anticancerigene şi "prietenos" cu inima, broccoli conţine indole 3 carbinol care îmbunătăţeşte digestia şi combate cancerul de sân.
Lămâia
Este foarte eficientă în tratarea tusei şi în combaterea arsurilor la stomac. Lămâia conţine antioxidanţi care ajută la prevenirea bolilor de inimă şi a cancerului.
Merele
Sunt pline de fibre care scad colesterolul şi glicemia. Conţin, de asemenea şi vitamina C, cel mai important antioxidant. Fructele sau legumele care conţin această vitamină trebuiesc trebuie să fie consumate la scurt timp după ce le-ai tăiat sau le-ai curăţat de coajă deoarece e inactivată t într-un timp foarte scurt în urma expunerii la aer.
Spanacul
Conţine în jur de 13 flavonoizi care ajută la prevenirea multor tipuri de cancer, precum cel de piele, stomac, ovarian şi de prostată., a bolilor de inimă şi a osteoporozei. sursa: doctorulzilei.ro
Articole similare:
Stiri noi:
- Uleiul de măsline, beneficiile neştiute pentru sănătate - 07/03/2014 09:54
- Ceaiul potrivit pentru orice tulburare: ghimbirul taie foamea şi menta linişteşte stomacul - 06/03/2014 10:00
- Copiii ai căror părinţi fumează au un risc crescut de boli cardiovasculare la maturitate. - 06/03/2014 09:52
- În multe diete este specificat că trebuie consumat o porţie, fie de cereale, fie de legume. Dar cât înseamnă o porţie? - 06/03/2014 09:41
- Laptele - pe cât de sănătos, pe atât de periculos poate fi - 05/03/2014 10:14
Stiri mai vechi:
- CUM iti afecteaza tenul, sarea sau zaharul? - 04/03/2014 11:32
- Cât de nocive sunt pateurile şi ”mezelurile” de post şi care sunt alternativele sănătoase - 04/03/2014 11:14
- Cea mai sănătoasă parte din legumă e aceea pe care o aruncăm - 04/03/2014 10:58
- Deşi este criticată de mulţi specialişti, carnea nu este un aliment nociv pentru organismul uman. - 04/03/2014 10:25
- Eşti mereu obosită? Iată 6 metode naturale care îţi redau energia - 03/03/2014 11:44
- Conţin ingrediente periculoase. Ce spune un expert în nutriţie despre pufuleţi - 28/02/2014 10:51
- 5 moduri în care salatele te îngraşă - 27/02/2014 11:59
- Care trăiesc mai mult, vegetarienii sau carnivorii? - 27/02/2014 11:56
- Romania este in pragul unei epidemii grave. Infectiile au explodat in ultima perioada - 27/02/2014 08:33
- 7 semne ciudate care îţi spun că eşti bolnav - 26/02/2014 11:11
- DE CE este bine să mănânci OUĂ - 26/02/2014 10:34
- Semnal de alarmă: tot mai mulţi copii români suferă de obezitate - 26/02/2014 10:09
- Cum poţi să scapi de insomnie fără pastile de dormit - 25/02/2014 10:59
- Trucuri ca sa iti faci buzele sa para mai voluptoase - 25/02/2014 10:34
- Totul despre „boala adulţilor tineri”. Persoanele tinere şi active sunt predispuse la bolile inflamatorii intestinale - 25/02/2014 10:24