Dum09252022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Interviu cu Liam Neeson. Actorul revine pe marile ecrane în premiera de vineri, filmul de acţiune Non-Stop

liam neesonReinventat în ultimii ani ca un convingător actor de acţiune, Liam Neeson revine pe ecrane în Non-Stop, un film în care personajul său, un ofiţer de zbor, se trezeşte implicat într-o luptă pe viaţă şi pe moarte la bordul unui avion, când un antagonist misterios duce la îndeplinire înfricoşătoarea ameninţare: dacă o suma fabuloasă de bani nu este transferată în contul său, la fiecare 20 de minute un pasager al zborului transatlantic va muri. Iată mai jos un interviu cu Neeson.

Ai filmat o scenă în care personajul tău este aruncat printre scaune în timp ce avionul trece printr-o zonă de turbulenţe...

Da. Am devenit cam bătrân pentru scenele astea. [Râde]

Ţi-ai făcut singur cascadoriile?
Nu, nu. Lucrez cu un cascador pe cinste.

Spune-ne câteva cuvinte despre personajul interpretat în Non-Stop.
Bill Marks este ofiţer de zbor, iar publicul îl cunoaşte într-un moment dificil. Şi-a pierdut copilul şi s-a refugiat în alcool ca să poată face faţă durerii. În trecut, a lucrat în poliţie, motiv pentru care actuala slujbă nu îl motivează prea tare. În acelaşi timp, devine ultima lui şansă de a demonstra că este un apărător al legii până la capăt... iar limitele îi vor fi puse la grea încercare.

Ai avut parte de ajutorul unui ofiţer de zbor adevărat pentru construirea personajului?
Nu. M-am consultat cu un tip de la Forţele Speciale. El a antrenat mai mulţi ofiţeri de zbor de-a lungul timpului.

Ai putea să recunoşti un ofiţer de zbor într-un avion?
Nu. Sunt foarte pricepuţi în a călători incognito, aşa cum le cere meseria. Totuşi, am făcut acest experiment în urmă cu cinci ani. În timpul unui zbor mă plictiseam şi am început să observ ceilalţi pasageri. Când am aterizat, m-am dus la doi dintre ei, le-am explicat că sunt actor şi îmi place să analizez oamenii, apoi i-am întrebat dacă sunt ofiţeri. Unul dintre ei chiar era, însă celelalt lucra ca profesor. Am intuit corect doar pe jumătate. Probabil sunt mai bun actor decât detectiv. [Râde]

O dată cu acest film ai aflat câte zboruri mai sunt supravegheate de ofiţeri de zbor?
Deloc. Nu ştiu câţi mai practică această meserie acum, o dată cu atâtea măsuri de securitate de la aeroport, dar bănuiesc că nu mai sunt la fel de mulţi ca în perioada imediat următoare atacului din 11 septembrie.

Pentru Non-Stop ai filmat o scenă de luptă într-o baie din avion. Presupun că n-a fost un lucru uşor pentru un tip atât de înalt ca tine.

Nu, mai ales că şi celălalt bărbat era la fel de înalt. Am mai avut o scenă de luptă foarte intensă cu unul dintre pasageri, care m-a atacat deoarece era convins că eu sunt teroristul.

Ai mai lucrat cu Julianne Moore înainte... Cum a fost de această dată?
Cu Julianne este o plăcere să lucrezi de fiecare dată, dar am avut alţi colegi minunaţi cu care nu am mai lucrat până acum. Non-Stop a fost o experienţă fantastică, pentru că am lucrat cu un regizor minunat, cu o poveste pe cinste şi o distribuţie de excepţie. sursa: cinemagia.ro