Vi09172021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Alimentele fără E-uri, marcate special şi în România

alimente Aproximativ 80% dintre români citesc cu atenţie eticheta produselor alimentare şi conţinutul de E-uri, dar pentru nouă din zece informaţiile sunt practic greu de înţeles, arată un studiu recent.

Potrivit cercetării Certified E-Friendly Food (CEFF) Romania, doar 14% dintre respondenţi cunosc diferenţa între tipurile de E-uri prezente în alimentele de la raft, iar unul din doi consideră că un element vizual ca o ştampilă sau marcă le-ar fi de ajutor pentru a identifica dintr-o privire alimentele mai sănătoase.

Pe de altă parte, aproximativ 25% din cei intervievaţi consideră că un scris mai mare ar face mai simplă citirea etichetei, iar 69% ar avea încredere într-o instituţie specializată, independentă, care să ofere ajutor în înţelegerea informaţiilor de pe etichetele alimentare.

CEFF este o marca înregistrată la nivelul Uniunii Europene care atestă faptul că produsele alimentare inscripţionate cu acest logo nu conţin conservanţi, îndulcitori, coloranţi artificiali sau glutamaţi cu potenţial periculos sau controversaţi.

În România, testările sunt coordonate şi supervizate cu sprijinul Institutului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Bio-Resurse Alimentare. Pentru a obţine certificarea CEFF, producătorii trec printr-un un flux strict de evaluare ce include verificarea ingredientelor listate şi conţinutul de aditivi, documentele de conformitate, fişe tehnologice şi altele. sursa: evz.ro