Lun08152022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Strategia de IT și e-guvernare a municipiului Cluj-Napoca, în dezbatere

1559585 578425292246300 85394717 nDezbaterea legată de Strategia Municipiului pe IT și e-guvernare a fost organizată în tandem de cele două grupuri de lucru, coordonate de Alexandru Tulai (Cluj IT Cluster) și Nicolae Urs (FSPAC). Au participat cadre universitare de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca și Universitatea Babeş-Bolyai, specialiști din companiile clujene de software, membri ai Cluster-ului IT, reprezentanți ai comunității online clujene și alte persoane interesate din diferite domenii. Documentele de lucru și mai multe informații despre Strategia Municipiului pentru perioada 2014-2020 găsiți pe www.cmpg.ro.

"Viitorul este aici, doar că nu a fost distribuit încă" - este o frază pe care am auzit-o prima dată la Smart City Expo World Congress și care cred că se aplică foarte bine comunității clujene. Avem capacitatea de a fi primii din România în anumite arii cheie de dezvoltare iar industria IT este unul dintre aceste domenii. Cu oameni "smart", putem avea un "Smart City"!

La nivelul Primăriei Cluj-Napoca există clar o voință fermă de a utiliza tehnologiile actuale în scopul creșterii calității serviciilor oferite către cetățeni. Am implementat deja, cu succes, o serie de soluții care ușurează viața de zi cu zi a clujenilor (de la plata prin SMS a parcărilor la utilizarea codurilor QR pentru plata taxelor și impozitelor sau programarea online a căsătoriilor).

Proiectul de utilizare a codurilor QR pe înștiințările de plată, spre exemplu, a determinat creșterea accesărilor serviciilor online ale primăriei în ianuarie 2014 față de decembrie 2013 cu 60% de pe telefoane mobile, cu 150% de pe tablete și cu 22% de pe desktop-uri.Avem în plan extinderea accesului WI-FI în spațiile publice - în special vizând turiștii a căror număr crește și datorită titlului de Capitală Europeană a Tineretului. Avem în lucru proiectul din zona Lomb unde vom pune în practică un program special pentru start-up-uri. Urmărim să colaborăm îndeaproape cu universitățile, cu studenții, cu specialiștii pe care Clujul îi are în industria IT, pentru a duce serviciile pe care le oferim cetățenilor la următorul nivel și pentru a contura un proiect strategic cheie al orașului, Cluj Innovation City!”, a spus primarul Emil Boc.

Stiri mai vechi: