Ma01262021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Constructia Centrului Regional de Excelenta pentru Industrii Creative - C.R.E.I.C.

1462900 540805606008269 109966441 n”Vizita la șantierul deschis pe Dealul Lombului ne-a confirmat că lucrările de execuție (în valoare de cca. 10 milioane de euro) pentru proiectul european CREIC sunt în termen. Proiectul, cu o valoare totală de peste 68 de milioane de lei, este finanțat în proporție egală de la bugetul local și din fonduri europene. 13% din construcție este executată până la acest moment, termenul de finalizare fiind februarie 2015. Cel puțin 26 de întreprinderi mici, mijlocii și mari vor activa aici, vor da locuri de muncă clujenilor, fiind practic un incubator de afaceri de mare dimensiune. Procedura de selectare a companiilor va fi elaborată în perioada următoare pornind de la obiectivul major pe care îl vizăm peste 10-15 ani pentru această nouă zonă de dezvoltare a municipiului: inovare, cercetare, dezvoltare”, a explicat primarul Emil Boc.
 
Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative – fisa de proiect
 
Programul Operational Regional 2007-2013 - Axa prioritara 1
Autoritatea de Management: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice
Organism intermediar: Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest
Valoarea totala a proiectului: 68.389.300, 3 lei
Asistenta financiara nerambursabila: 25.990.997, 05 lei      
 
Constructor: Asocierea Valve International – RDV Construct / White Star International – Team Net Engineering.  
Valoare contract executie: 42.060.131 lei fara TVA
Incepere lucrari: 10 iunie 2013
Termen finalizare: 10 ianuarie 2015
 
Proiectul propune:
 • crearea si dezvoltarea unei structuri de sprijinire a afacerilor in vederea dezvoltarii sectorului IMM, in special a firmelor care activeaza in domeniul industriilor creative - potentiala sursa de crestere economica.
 • De rezultatele proiectului vor beneficia 26 companii din care: 18 microintreprinderi si intreprinderi mici; 6 intreprinderi mijlocii; 2 intreprinderi mari.
 Lucrarile ce vor fi executate vizeaza:
 •  construirea unei cladiri, dispusa volumetric in patru corpuri diferite intre ele prin numarul de niveluri. Cladirea este structurata pe verticala: 3 niveluri de subsol, parter si 4 etaje cu suprafete construite diferit datorita retragerilor practicate.
 • un Amfiteatru Verde si platforme cu gazon circulabil in partea de nord-est a constructiei, spatii exterioare deschise publicului pentru organizarea diverselor manifestari in aer liber.
 • 334 parcari, din care 209 in exterior (4 pentru persoane cu dizabilitati) si 125 la subsol, in interior (4 pentru persoane cu dizabilitati).
 Destinatia spatiilor:
 • birouri, ateliere de creatie, spatii de productie audio – video sau in care pot organiza diverse evenimente, spatii multifunctionale in care se pot desfasura conferinte, expozitii, spectacole artistice etc.
 • un amfiteatru verde pentru manifestari in aer liber
 • servicii si facilitati in conformitate cu nevoile firmelor gazduite
Firmele incubate vor avea acces la servicii integrate pentru afaceri, servicii de asistenta gratuita (tip help – desk) oferite de personalul structurii de sprijinire a afacerilor in urmatoarele domenii: consultanta si servicii IT, consultanta juridica, financiara, in domeniul investitiilor, in marketing si vanzari, precum si in management general.
Structura imobilelor va avea posibilitatea de a suporta viitoare extinderi, in functie de cererea existenta, iar dimensionarea instalatiilor va fi proiectata de la momentul initial in consecinta.
        
Categoriile lucrarilor de executie realizate de la data transmiterii ordinului de incepere pana la 13noiembrie 2013 sunt:
 
 • Organizare de santier - amenajari platforme/drumuri provizorii/imprejmuire santier
 • Lucrari de terasamente corpuri cladire : A,B,C,D sapaturi
 •  Lucrari de terasamente amfiteatru verde
 • Lucrari de terasamente zona parcari sapaturi
 • Amenajarea terenului – realizare retea de drenuri
 •  Infrastructura corpuri de cladire A,B,D - structura de fundare, radier, blocaj piatra, strat egalizare, subradier, hidroizolatie, sapa    protectie, armare,  turnare radier, blocaj piatra, strat egalizare, subradier, hidroizolatie, sapa protectie, armare, turnare
     - radier, blocaj piatra,strat egalizare, subradier, hidroizolatie, sapa protectie
     - diafragme si stalpi corp D - cofrare, armare
     - diafragme si stalpi corp B - cofrare, armare
 
Progres financiar, reprezentand valoare situatiilor de plata pana la data de 15.10.2013, exclusiv avansul contractului, este de 6,324% (raportat la valoare contractului de lucrari).
Progres fizic, cuprinzand categoriile lucrarilor executate pana la data de 13.11.2013 – este  estimat la13.25% (raportat la valoare contractului de lucrari).