Lun03082021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

COLEGIUL NAṬIONAL „LUCIAN BLAGA” DIN SEBES-NOUA ṢCOALA PASCH

liceu lbLa începutul anului 2008, Ministerul de Externe German a creat iniţiativa „Şcolile: Partenere ale viitorului” (PASCH), un proiect care urmăreşte pe lângă întărirea rolului jucat de limba germană în sistemele de învăţământ şcolare din lume, şi lărgirea reţelei de şcoli cu predare a limbii germane din străinătate precum şi creşterea numărului de burse de studiu oferite elevilor. Această iniţiativă este realizată în cooperare cu ZfA – Centrul pentru şcoli germane din străinătate, Goethe-Institut, DAAD – Serviciul de Schimb Academic German şi PAD – Serviciul de Schimb Pedagogic.

La iniţiativa profesoarEI Roxana Suciu şi prin susţinerea colegelor de catedră şi a directorului, profesor Nicolae Moga, a fost înaintată cererea către Goethe-Institut, rezultatul fiind unul pozitiv. Începând cu luna noiembrie 2013 Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş face parte din reţeaua internaţională de şcoli partenere. Prin apartenenţa la acest program Colegiul Naţional „Lucian Blaga” beneficiază de numeroase materiale didactice şi dotare tehnică din partea Ministerului Educaţiei din Germania, Goethe-Institut şi Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti. În plus, elevii pot susţine gratuit examenul de competenţe lingvistice în limba germana FIT.

"Suntem mândri că la nivelul judeţului Alba, tradiţia limbii şi a culturii germane este promovată de Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, atât prin susţinerea din partea conducerii acestuia, cât şi prin implicarea activă a profesoarelor de limbă germană în numeroase stagii de perfecţionare în specialitate desfăşurate în ţară şi în străinătate, în proiecte internaţionale, în interesul creşterii nivelului de pregătire al elevilor, acţiuni concretizate în numeroase premii şi menţiuni la olimpiadele şi concursurile judeţene şi naţionale de specialitate.
Sperăm că această iniţiativă să primească sprijinul tuturor celor implicaţi în actul educaţional, ca o formă de luptă împotriva ignoranţei, oferind elevilor noştri un paşaport nou cu care vor putea face parte cu mândrie din familia internaţională a şcolilor partenere", afirma profesoara Roxana Suciu.