Lun10032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE MANAGEMENT MEDICAL MODERN, 8 – 10 noiembrie, Predeal

OAMENI ŞI COMPANII a realizat şi implementează cu succes, de 6 ani, o platformă complexă de comunicare pentru managerii, specialiştii şi liderii de opinie din domeniul medical din România. Interesul pentru creşterea calităţii trebuie să fie un proces continuu, consecvent şi susţinut, o parte a activităţii de zi cu zi a cadrului medical. Venim în sprijinul specialiştilor cu instrumente concrete, special gândite pentru ei.

Conferinţa Naţională Management Medical Modern este un proiect iniţiat în 2007, ajuns la cea de-a XXVI-a ediţie. Evenimentul oferă oportunitatea de a realiza un dialog concret şi eficient între reprezentanţii instituţiilor sanitare, autorităţi şi specialişti din domeniu. Scopul analizării deficienţelor existente şi identificării celor mai bune soluţii pentru a dezvolta sistemul medical românesc.

S-a încercat, cu organizarea fiecărei ediţii în parte, abordarea unor tematici de actualitate apelându-se mereu la specialiştii din domeniu. Ne-am dorit să venim în întâmpinarea nevoii de evoluţie şi progres cuinstrumentul primordial de comunicare – dialogul direct – între reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, manageri de instituţii publice şi private din domeniul medical, reprezentanţi ai autorităţilor de sănătate la nivel local şi reprezentanţi ai asociaţiilor medicale interne.

Victor MORA, Consilierul Ministrului Sănătăţii, a participat la ce-a de-a XXV-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Management Medical Modern, ca şi reprezentant al Ministerului Sănătăţii, expunând, într-un discurs amplu, direcţiile după care se ghidează restructurările din domeniul medical.

Discuţiile cu consilierul ministrului au fost lungi şi aprinse, însă ambele părţi, cel mai adesea aflate în divergenţă, au căzut de acord asupra unui lucru: că dialogul este necesar. Ambele părţi au apreciat de asemenea oportunitatea de a se purta aceste discuţii la un eveniment de
profil. Victor Mora a promis că, pentru o mai bună comunicare dintre minister şi managerii de spitale, va participa la astfel de evenimente ori de câte ori va avea ocazia.

“Anul 2013 va fi anul schimbărilor radicale în sănătate, reforma se va face, nu în slujba unor interese de grup sau sub presiuni politice, ci pentru pacienţi si medici, deopotrivă. Adoptarea unor decizii strategice vizând organizarea şi funcţionarea sistemului poate să transforme domeniul sănătăţii publice într-unul modern şi performant, capabil să asigure îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei. Lipsa sau amânarea adoptării sau aplicării unor decizii ferme poate genera o criză fără precedent cu efecte negative asupra stării de sănătate a populaţiei. Avem nevoie de dumneavoastră, de expertiza şi înţelepciunea dumneavoastră. Vrem să fiţi parte la această schimbare a sistemului de sănătate şi vă asigur că în mine veţi găsi tot timpul un partener deschis la dialog şi susţinere. Îi felicit pe organizatori pentru acest demers de a realiza un dialog direct şi eficient între reprezentanţii instituţiilor sanitare, autorităţi, manageri de instituţii publice şi private medicale, dar şi specialişti în domeniu,” a spus Ministrul Sănătăţii, Eugen NICOLAESCU.

PROGRAMUL CONFERINŢEI
Vineri, 8 noiembrie 2013
14.00-15.30 Cazarea şi înregistrarea participanţilor
15.30-16.00 Welcome coffee
16.00-19.30 Deschiderea lucrărilor conferinţei.
Sesiuni de lucru
19.30-20.00 Program liber
20.00 Cină bufet

Sâmbătă, 9 noiembrie 2013
09.00-10.00 Mic dejun
10.00-12.30 Sesiuni de lucru
12.30-13.00 Coffee Break
13.00-15.00 Sesiuni de lucru
15.00-16.00 Dejun Bufet
16.00-19.30 Program liber
19.30 Cină bufet

Duminică, 10 noiembrie 2013
08.00-10.00 Mic dejun
10.00-12.00 Plecarea participanţilor