Sam10242020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Rectorul UBB, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, Doctor Honoris Causa al Universității Dunărea de Jos din Galați

 

Înaltul titlu academic i-a fost conferit rectorului clujean, astazi, la propunerea Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați.

,,Fără îndoială, ne aflăm în faţa unui istoric reputat, a unui savant care prin tot ceea ce a întreprins în cursul impresionantei sale cariere, încununată de succese şi gratificată de recunoaştere naţională şi internaţională, deci prin rezultatele remarcabile ale muncii depuse pe ogorul ştiinţelor istorice, onorează Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi”, se arată în finalul caracterizării activității și personalității acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, care a determinat Senatul universității gălățene să confere acest prestigios titlu rectorului UBB Cluj-Napoca.
De-a lungul timpului universitatea din orașul de pe Dunăre a pregătit cadre ingineresti pentru șase domenii de interes național – unice până în 1990 în învațământul superior românesc: Îmbunătățiri Funciare, Măsurători Terestre, Construcții și Transporturi Navale, Industrii Alimentare, Piscicultură și Tehnică Piscicolă, Frigotehnie, planurile de învățământ, cursurile și materialele de referință fiind în întregime concepute de corpul profesoral de aici. Prin Decretul Consiliului de Stat al RSR nr. 105 /20.03.1974, Institutele Pedagogic și Politehnic au fost unificate în cadrul Universității din Galați, care, în 1991, a fost redenumită Universitatea “Dunărea de Jos”. În prezent, aici funcționează 15 facultăți unde studiază aproximativ 14.000 studenți, se organizează studii postuniversitare de masterat cu durata de 1-2 ani și există zece școli doctorale.