Mie01272021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Atelier nou pentru viitorii designeri vestimentari din Cluj

IncreaseElevii care au ales sa invete meseria de designer vestimentar la Colegiul Tehnic Napoca vor avea parte de conditii moderne de studiu, dupa ce Primaria a realizat lucrari de modernizare a acestei unitati.

Pana de curand acestia erau nevoiti sa se deplaseze de pe strada Taberei nr. 3, unde se afla Colegiul, pana pe strada Motilor nr. 58, la atelierul de practica. Surpriza placuta pentru cei 175 de elevi, care din aceasta toamna vor reincepe cursurile aici, este ca atelierul scolar a fost mutat in incinta unitatii de pe strada Taberei nr. 3, astfel ca acestia si dascalii lor nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze pana in centrul orasului pentru a face practica. In urma dezafectarii fostei centrale termice (in suprafata de 350 mp), care functiona in incinta cladirii de pe strada Taberei nr. 3, spatiul acesteia a fost recompartimentat si astfel scoala a fost dotata cu o sala noua pentru organizarea cursuri de croitorie (ateliere scoala).

Pe langa aceasta, au mai amenajate 2 vestiare, 2 grupuri sanitare, un birou pentru maistri si o magazie pentru depozitarea materialelor care urmeaza sa fie croite.

De asemenea, pe langa igienizarile si pardoselile aferente acestui spatiu, Primaria a modernizat sistemul electric, instalatiile sanitare, a inlocuit tamplaria, a montat pardoseli din gresie si tarket, a refacut hidroizolatia si a amenajat o alee de acces pentru elevii si profesorii scolii.

Lucrarile la Colegiul Tehnic Napoca au inceput in luna martie si s-au finalizat saptamana trecuta, odata cu transferarea din vechiul spatiu, in noul atelier, de pe Taberei, a masinilor de cusut, a celor de tricotat si de bobinat si a meselor de croitorie, de calcat si a birourilor necesare orelor de practica.

Lucrarile au fost realizate de catre firma SC CANION, iar valoarea lor a fost de aproximativ 300.000 lei.